Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

 

Danasz Diamandisz vagyok, az Oliva Agora tulajdonosa.

Görögország a szívem csücske, Magyarország a hazám és a szenvedélyem a görög gasztronómia. Ezért döntöttem úgy, hogy sok évnyi vendéglátás után váltok és Görögország legjobb ízeit hozom el Magyarországra. Szinte mindenki járt már Görögországban és talán nem túlzok, amikor azt mondom az ottani gasztronómia felejthetetlen. Kedves, tradicionális, őszinte és nem megalkuvó a minőséget illetően sem. Ezt a filozófiát magaménak érzem mindig, amikor dolgozom, a munkámat végzem.

 

Olívaolaj, olívabogyó

Eme remek alapanyagok a görög konyha remekei, a görög termelők évezredes hagyományai és tapasztalata mellett készítik el azokat. Bátran mondhatom, hogy a legjobb a világon itt, Görögországban.

 

Az olívaolaj és a bor nélkülözhetetlen alapanyagai egy jó ebédnek vagy vacsorának. Az olívaolajat fogyaszthatja glutén- vagy laktózérzékeny, cukorbeteg, fiatalok és idősek egyaránt. Akár sütésről, akár főzésről, akár egy saláta elkésztéséről van szó, az olívaolaj mindenhez párosítható. Így született meg bennem az ötlet, hogy a borkereskedésekben is jelen legyen a termék, hiszen így a kosárérték is nő, egyszerűsödik a vevők számára a beszerzés, egy helyen kap meg minden szükséges terméket.

 

A görög olívaolaj készítése több ezeréves tradíciókon alapszik, minősége a legkiválóbb a világon. Alacsony savtartalom, gazdag és selymes ízvilág és rengeteg féle felhasználási lehetőség jellemzi.

Görögország legkiválóbb minőségű olívabogyóit forgalmazzuk. Chalkidiki félsziget, Kréta, Kalamata régiókból származó termékek, melyek kiváló kiegészítői egy borvacsorának vagy egy borkóstolónak. Az olívabogyókból jelenleg szűkebb készlet áll rendelkezésre, hamarosan bővítjük és fejlesztjük a kínálatot, lesz töltött, magozott, óriásszemű bogyó, zöld, lila, fekete, ízvilágban és kiszerelésben egyaránt változatos és gazdag.

Olívapástétomok

Kiváló minőségű olívabogyó, fűszerek és extraszűz olívaolaj elegyéből készült, könnyen kenhető termék.

Az Oliva Agora mintaboltja 1136 Budapest, Balzac utca 27. szám alatt található. Itt elérhető minden termékünk, illetve rendelkezünk webshoppal, mely a www.olivaagora.hu webcímen található.